torstai 17. maaliskuuta 2011

Pudong, MEGA-ostari, Fisut, Baari ja aimo annos huonoa tuuria

No nyt sitten kasapäin tekstiä viimesestä viikosta täällä tuulisessa Shanghaissa.

Keskiviikko aamuna tyttöjen kuumeilut paheni. Tiiariinalla ja AnnaKaisalla oli aamulla niin korkea kuume, että rupesin niille lääkäriaikaa hommailemaan. Onneks kävin sinä aamuna ostamassa paikallisen puhelinliittymän, kun sain soittaa vähä joka paikkaan. Mut sitten Suomen konsulaatista löytyi apu. Ne anto sieltä sellasen Park away health keskuksen numeron, jota kautta sain tytöille sille iltapäivälle ajan amerikkalaiselle lääkärille. Soitin myös meidän tutorille, Ashleylle. Se lähti meidän mukaan lääkäriin avuks ja eikä ois varmaan sinne löydetty ilman sitä. No lääkärissä meni ihan hyvin. Tiiariina sai antibiootteja, nenäsuihketta ja yskänlääkettä ja AnnaKaisalle vaan lepoa ja buranaa tarvittaessa. Tiiariina selviskin kuumeesta sitten tosi nopeasti, mutta AnnaKaisalla nous torstai-iltana kuume neljäänkymmeneen. Se meni sitten perjantai aamupäivästä Ashleyn ja Tiiariinan kanssa läheiseen ensiapuun, missä se oli parisen tuntia tiputuksessa ja sai lääkkeitä matkaan.
Kyllä meijän yheksän hengen ryhmää koeteltiin. Meistä oli neljä; mie, Hanna R, Katri ja Maria ainoat, jotka oli kuumeettomina ja terveinä ja KOULUSSA. Lopuista yhdellä tais joku päivä olla kuumetta, muuten kaikki terveinä.
Torstaina meillä oli Chinese tourism culture ja Chinese History -tunnit. Turismi kulttuurin opettaja on sellanen ihana Jason Sunn. :P Se naureskelee omille jutuilleen ja kertoo meille myös Kiinan ongelmista, mikä on puheenaiho, johon muut opettajat ei oikeen tartu. Historian tunnilla käytiin läpi Kiinan mytologioita ja tarinoita, mitkä on todella mielenkiintosia. Ja alotettiin ensimmäisiä dynastioita.
Perjantaina meillä oli Chinese culture and communication ja Chinese language. Ekaa opettaa Tina, eli meidän vaihto-koordinaattori ja sen kurssi vaikuttaa kanssa tosi mielenkiintoselta. Meillä on kuulema myös kiinalaisen keittiön tunteja. Oppiskohan siellä vaikka tekemään jotakin kivaa ruokaa!

Lauantaina lähdettiin sitten osan kanssa kohti Pudongia (joen toinen puoli, missä juuri Pearl Tower ja muut)  missionina löytää H&M ja joitakin muita kauppoja. Hypättiin Hanna R:n, Tintin, Marian, Tanjan ja Katrin kanssa takseihin ja määränpääksi Oriental Pearl TV tower. Ekaa kertaa olin oikeesti sellasessa pilvenpiirtäjäkeskuksessa. Ihan vieressä oli just tv-torni, Jin Mao ja pullonkorkin avaaja (mikä lie onkaan, mutta siis Kiinan korkein rakennus).


Huang Pu näkymää
PizzaHutista




Siinä vieressä oli sit sellanen Super Brand Mall, mihin mentiin. Siis en oikeen ees tiedä miten voisin kuvailla sitä paikkaa niin, että siitä sais ees pienimmän ajatuksen. Sanoisko et se on aineki neljä kertaa Helsingin Jumbo-ostoskeskuksen kokonen. Siinä oli liikkeitä ja ravintoloita 11:ssa eri kerroksessa. Siellä ei varmaan riittäis ees yks päivä kaiken näkemiseen. Mie, Hanna ja Tintti käytiin viidennessä kerroksessa PizzaHutissa syömässä. Saatiin ikkuna paikka Huang Pu joelle ja vastarannan rakennuksille. Aurinko paisto vielä ihanasti, niin kyllä siinä kelpasi pizzaa syödä maisemia katellen. Sitten treffattiin muiden tyttöjen kanssa ja suunnattiin joenvarrelle kattelemaan maisemia ja fiilistelemään kiinalaisen musiikin tahdissa. Siinä joen rannalla kävi pien tuuli ja jotenkin se ja lämmin aurinko oli kauheen rauhottavia. Oltiin välillä kaikki vaan hiljaa ja kateltiin ympärille. Siellä vois istua kyllä vaikka kuinka pitkään tollasella säällä. Ja haaveiltiin jo jokiristeilystä, kun siinä edessä vilisti risteilyaluksia toinen toisensa jälkeen. Sellaselle sit joku ilta.
Päätettiin, että ootetaan siihen kuuten kun rupee hämärtämään, että nähdään samat maisemat myös kaikkine valoineen. Mentiin siis takas ostarille mehuille yhteen ravintolaan. Osa otti vesimeloni mehua ja mie ja Maria otettiin ananasmehua. Ihana sellanen tuoreen ananaksen maku..nam nam.. kyllä kelpas. Sitten kierreltiin vielä muutamia kauppoja ja suunnattiin takas ulos. Törmättiin samalla myös suomalaisiin opiskelijapoikiin. Siinä hetki juteltiin, mutta tais kaikille niin odottamatta tällanen toisten suomalaisten kohtaaminen, et ei siinä kauheesti suomea rupateltu. Ja oltiin muutenkin niin lumoutuneita kaikista valoista, et ei siinä mitään jutella kerenny. Siis aivan uskomaton näky, kun sen ensimmäisen kerran näkee. Kaikki pilvenpiirtäjät, puut, muut rakennukset, pensaat sun muut jotekin valaistuja. Mentiin takasin siihen rannalle ja taas ihasteltiin näkymiä. Itelläni kävi sellai paska mäihä, et päästiin ulos, otin kaks kuvaa ja akku loppu. Onneks saa otettua kuvia muilta tytöiltä. :) Ja pakko tännekin hehkuttaa niitä puita illalla! Siis niissä roikkuu sellasia valoputkiloita, joissa se valon liike saa iltasin ne näyttämään itkeviltä. Ihan kuin kyyneliä valuis. Niitä on myös mein kampuksella. Sitten taksissa kotimatkalla oli auto täynnä hymyileviä naamoja ja väsyneinä tuijoteltiin vaan taksin ikkunasta ohi vilahtelevia Shanghain valoja.

Maanantaina oli aamulla taas Georgen hospitality management tunteja ja iltapäivällä oli suuntana Shanghai Ocean Aquarium. Koulun jälkeen letittelin Hannan hiukset ja sitten takseilla koko porukan voimin suunnaksi Pearl Tower ja Pudong. Sisäänpääsy oli 135 RMP eli noin 14€. Ei järin paljon, mutta kyllä ootti ehkä vähän enemmän. Innolla oltiin menossa, kun tiedettiin esimerkiksi, että päässään kävelemään haiden keskelle tankkiin ja nähdään niiden syöttäminen ja lukuisia muita veden eläviä. Kohokohtin oli tietenkin ne hait, pingviinit, rauskut ja meduusat. Meduusoita oli järjetön määrä ja ne oli tosi lumoavia, taustallakin soi vielä sellanen harmonin musiikki. Siellä haitankissa oli kyllä aika jännää. Siellä oli hurjan paljon haita ja valtavia jättiläiskilpikonnia ja rauskuja. Sitten siellä uiskenteli yks miekkonen syöttämässä niitä. Minähän en sinne evääkään pistäis. Siellä lasin toisella puolella oli ihan tarpeeks läheinen tunnelma. Sillokin välillä säikähti kun yli tai olan tkaa ui ohi sellanen parimetrinen fisu terävine hampaineen. Mut olihan se ihan hieno paikka! :) Oli ihan kiva käydä.

Tuollaseen ei toivottavasi ikinä
törmää missää uintiretkellä




 



Tiistaina oli taas vapaapäivä ja päätettiin sitten koko porukalla, että illalla lähdetään katsastamaan Shanghain yöelämää. :) Aamusta lähdettiin Hannojen, Ainon, Tintin ja AK:n kanssa kenkäostoksille toho lähikadulle. Kyllähän sieltä monelle kengät lähti matkaan. Ite en löytänyt, kun koot 39 ja 40 ovat aika harvassa täällä... Illalla sitten mie ja Hanna päätettiin, että emännöidään illanistujaisia meidän huoneessa. Ja hyviä emäntiä oltiikin; oli istumapaikkoja ja naposteltavaa ja hiussalonki. :P Tosiaan miun eessä vaihtu hiukset tiuhaan tahtiin, enne kuin koko poppoo olikin koossa. Oli se vähän huvittava näky kun 16 henkeä möllötti meidän kahden hengen huoneessa. Mutta ei siinä kauheen pitkään keretty oltu enne ku suunnattiin taas takseille.
Neljä taksia ja suuntana länkkäribaari Windows Nanjing Roadilla. Oltiin siitä etukäteen kuultu ja luettu hyviä arvosteluja ja että siellä tykkää käydä länsimaalaisia. Positiivisia asioita löyty: ei sisäänpääsy maksua, halvat hinnat, hyvä musiikki, normaalit vessat (ISO plussa, reiät on kuvottavia) ja tottakai hyvä seura. Ja voi elämä täällä ei kyllä mitata alkoholin määrää drinkkejä tehdessä. Tunnetut juomat on täällä ainekin kaks kertaa vahvempia ja pienempiä kuin mitä muualla.
Yhdessä vaiheessa oltiin melkein koko porukka tanssimassa ja mentiin sellaselle korokkeelle/lavalle. Siinä oli sitten niin paljon porukkaa, että Maria, Aino ja mie lähettiin siitä alas. Maria hyppäs korokkeelt alas suoraan rikkinäisen juomalasin päälle ja lasi meni sen kengän läpi ja viils sen jalkaan haavan. Ensin ei tiedetty, että mitä on käynyt kun lähdettiin vessaan Marian huomattua, että jalasta tulee verta. Vessassa sitten Maria anto miulle paperia ja painoin sillä Marian jalkaa siitä, missä oli verta. Siinäkää en vielä tienny millasesta haavasta on kyse. Mutta kun näin verilammikon lattialla ja paperin läpi tulevan veren ni tajusin, ettei oo mikään pikku naarmu. Sitten vaan paperia lisää ja sukkaa pois. Siinä alko sitten kauhee häslinki kun ei kukaan oikeen tienny mitä tehdä tai kenen puoleen kääntyä. Marian haava oli sen verran pitkä ja pahassa paikassa, että en siitä kättäni irrottanu ja sanoin muille, että ei se sillä sieltä pois kävele. Sitten saatiin apua ja taksilla sitten läheiseen ensiapuun. Koko ajan painoin papereilla Marian haava, että vuoto lakkais. Taksissa meitä meni Marian mukana mie, Katri ja Tanja. Ensiavussa iski varmaan itsekullekkin pienoin pelko kun kukaan ei puhunu englantia, kaikki vaan tuijotti eikä kukaan tehny mitää ja Marian kivut varmasti vaan paheni. Kaiken lisäks ympärillä makas joka nurkassa puolkuolleita kiinalaisia ja muutenkin aika nuhjunen paikka. Mutta perässä tuli sitten AnnaKaisa ja Aino tulkin kanssa. Yks Toni oli siellä Windowsissa jo puhellu meidän kanssa ni sillä oli auto ja se puhu hyvää englantia ni se tuli sit sinne auttamaan. No pikkuhiljaa ruvettiin sit saamaan apua. Lääkärikin puhu muutamia juttuja englanniks. Röntgenin jälkeen oltiinkin koht tikkauksessa. Hyvinä uutisina oli, että luut eikä lihakset vaurioitunu eikä haavassa ollut lasia. Tikkaus oli sitten kanssa aika kokemus. Meitä oli sen lekurin kanssa samassa huoneessa mie, Katri, Tanja ja meidän kaks tulkkia. Ei ehkä ihan niin steriili tilanne kun mitä Suomessa olis ollu ja ei varmasti ois seisottu kaikki siinä vieressä. Se oli vähän kuin Teho-osaston live-versio ja ite suunnilleen avustavana hoitajana. Siinä välillä lauleskeltiin disneyn biisejä tilanteen helpottamiseks. Marialle tikit 12 päiväks ja sitten taas ollaan kaikki back in business. Toivottavasti oltais nyt  meidän kaikki vastoinkäymiset koettu, että voidaan alkaa tosissaan nauttimaan täällä olosta ja eri paikoista. Ollaan tässä puuta koputeltu kun mie, Katri ja Hanna R ollaan enää meistä ainoot joille ei oo mitää käyny. Ehkä meille kosahtaa sit ne mahataudit. Mut toivottavasti tästä on tie vaan ylöspäin!

Tänään käytiin sitten ihanaisen Jasonin tunnin jälkeen Katrin ja Tanjan kanssa keskustassa hakemassa Marialle kepit, että pääsis ees vähän liikkumaan. Ja löydettiin TERASSI! Ihana aurinkoinen päivä ja terassi... :) Siinä otettiin sitten kahvia ja kaakaota ja leivonnaiset ja paistateltiin päivää. Siellä oli älyttömän hyvä Asiakaspalvelu, sinne mennään uudestaan. Siellä oli myös paljon muita ulkomaalaisia, tai lähinnä VAIN ulkomaalaisia, kun ei taida paikalliset oikeen perustaa terassikulttuurista. Ja saatiin vaivattomasti Marian kepitkin.






Tänään oli hyvä päivä. :) Viikonloppuna jos on hyvä sää niin suunnataan varmaan eläintarhaan ja PANDOJA kattomaan!


Ja Japanin maanjäristys ja sen jälkiseuraumuksista ei oo ollut täällä mitään poikkeavuuksia. Mut on se kyllä outoa ajatella, kuinka lähellä ollaan. Suomesta käsin se tuntuis niin kaukauselta asialta. Kauhee juttu. :(

Mutta paljon terveisiä sinne turvalliseen koti Suomeen!! Kommentoikaa, laittakaa sähköpostia ja kertokaa Suomen kuulumisia!!!



Tuosta spekuloitiin oliko se oikea vai ei. Eikö vieläkään
tiedetä mikä on vastaus


4 kommenttia:

  1. Nuo kuvat ei menny kyllä ollenkaan omille paikoilleen, mutta näkyypähän nyt ainekin.

    Laittakaa kommenttia tulemaan!

    VastaaPoista
  2. sä seikkailet kiinassa ja mä istun helsingin kirjastossa -.- huomenna enkun YO :( to morrendo de saudades! <3

    VastaaPoista
  3. Joo no josko tää seikkailu kohta kunnolla alkais ja jätettäis nuo sairaalahommat kokonaan pois. :P

    Tambem morro de saudades!!!!! BOA SORTE AMOR!!! <3

    VastaaPoista
  4. MITÄ?? mitkä sairaalahommat?? :S

    VastaaPoista