tiistai 8. maaliskuuta 2011

Kopiomarketti, lähiseutua ja puistoja

Elikkäs sunnuntaina hyvin pitkien yöunien jälkeen valmistauduttiin ensimmäiseen taksikyytiin ja keskustameininkeihin.
No ihan keskustaan ei menty, mutta lähemmäks kuitenkin. Takseja heiluteltiin tuosta hotellin vierestä. Kuskit ei puhu englantia ni lapulla annettiin osote minnekkä halutaan. Takseissa siinä kuskin ympärillä on sellanen muovipleksi, kai se on joku turvallisuusseikka. Liikenne on niin hullua että taksissa ei välillä tienny että itkeäkkö vai nauraa. Kaikki ajaa miten sattuu. Jos kaistoja on esim. kolme ni ainekin viis autoa ajaa rinnakkain. Mut halpaahan tuo taksilla ajokin on. Istuttiin taksissa varmaan 40 minuuttia ja maksettiin siitä n. 4,5€

Mentiin sellaseen isoon markettiin/ostoskeskukseen, missä oli siis tosi paljon pieniä kauppoja, jotka myi kopio-laukkuja ja -vaatteita sun muita sellasia. Siellä nähtiin meidän suomi-yhteyshenkilöitä, jotka opetti meitä tinkimään ja vähän kerto mitä mistäkin korkeintaan kannattaa maksaa. Sen jälkeen sitten hajaannuttiin ostoksille ja kattelemaan mitä on tarjolla. Siellä sit monelle tarttu huiveja, aurinkolaseja ja laukkuja matkaan välillä pitemmän ja välillä helpomman tinkimisen jälkeen. Sen jälkeen mentiin syömään siihen alakertaan ravintolaan. Taidettiin kaikki ottaa vähän eri variaatioita riisistä ja kanasta. Ja sitten sitä päästiin harjottelemaan puikoilla syöntiä. :P No ei siinä onneks nälkää joutunu näkemään, että kyllä välillä sai ruokaa ihan suuhunkin asti. :) Ruoka oli kyllä hyvää! Täällä on joku ihmeellinen tapa, että ruuan mukana tulee aina joku ihme kuuma liemi kipossa mukaan, eikä oikee aina tiedetä sen tarkotusta. Kaipa sitä pitäis kaadella sen ruuan päälle. Who knows. Ehkä se selviää.
Sitten tultiin takseilla takasin ja ei taidettu sillon enää sen ihmeempiä touhuta.

Maanantaina alko sitten yhdeksältä koulu! Hotelliaiheinen kurssi on aina maanantaisin. Opettaja on sellanen vanhempi kiinalainen mies, joka puhuu yllättävän hyvää englantia! Meijän luokka on vaan toooooooooooooooooosi kylmä. Siis siellä melkeen hampaat kalis koko porukalla. Siellä sitten istuttiin takit päällä ja lapaset käsissä ja kuunneltiin opettajaa. Tauon jälkeen se sano, että yrittää vaihtaa meidän tunnit toiselle puolelle kampusta, missä luokissa on ilmastointi. Meidän luokkatilasta ilmastointi on revitty pois seinästä.
No koulua kesti jopa huimat kaks tuntia. Sitten kerkes ottaa pienet päikkärit jos halus ja sen jälkeen käytiin sitten rekisteröimässä meidän viisumit yliopiston vaihto-opiskelija rekisteriin ja muita virallisuuksia.

Sitten olikin vapaa ilta. Lähinnä oltiin hotellilla, ko edelleen paino väsymys yhellä jos toisellakin. Iltapäivästä käytiin kaupasta ostamassa naposteltavaa ja lähdettiin läheiseen puistoon piknikille. Siellä oli aivan älyttömästi kissoja. Puuttu vaan sellanen karmiva kissamummo niiden keskeltä. :D Se puisto on tosi viehättävä. Sen nimi on Guilin Park, eli se on tossa iha viereisellä tiellä. Siellä ekaa kertaa oikeesti tuntu, että on Kiinassa. Se näytti jotenkin niin kiinalaiselta pienine rakennuksineen ja katoksineen. Sit siellä oli joitain vanhempia miehiä aina siellä sun täällä soittelemassa soittimia. Kirsikkapuut on nupuillaan/kukkii. Sekin puisto on varmasti kymmenen kertaa herttasempi vielä sit kun kukat kukkii ja puihin tulee kunnon lehdet.
Illalla rupes porukalla sitten flunssat voimistumaan. Muutamilla tytöillä nous suht korkea kuumekin. Onneksi pakkauskiireissäni muistin ottaa kuumemittarin laukkuun, niin se on nyt kiertänyt huoneesta toiseen. Kuumeilu on jatkunu koko tän päivän. Meidän luokan porukasta (eli MMB0S) on puolet enemmän tai vähemmän kipeenä. Onneks tässä on nyt nää kaks välipäivää ni saa levätä kunnolla. Toivottavasti ei ihan koko porukka sairastu.

Tänään siis ei tuon flunssa-aallon takia suurempia suunnitelmia tehty. Ajateltiin, että otetaan kamerat matkaan ja lähdetään tutkimaan näitä lähikatuja. Katrin, Tanjan ja Marian kanssa lähettiin ekana ettimään syömistä, kun Hanna R ja Anna-Kaisa lähti ettimään metroasemaa, että osaa sinne sitten mennä. Myö päädyttiin käppäilyn tiimoissa sitten toiseen puistoon ihan sen toisen vieressä, toisella puolella katua. Se oli Kangjian Park. Se oli monta kertaa isompi ko se missä käytiin eilen. Siellä oli kanssa tosi kaunista ja viehättävää. Siellä oli paljon hyviä piknikpaikkoja meille ja erilaisia nurmialueita. Jossain kuulu aina musiikkia ja ihmiset harjotteli siellä erilaisia tansseja. Meinattiin, että joku päivä mennään kokeilemaan niitä tansseja, kun siellä oli opettajat vieressä. Sit siellä oli lasten tivoli sisällä ja erilaisia veneitä ja polkuveneitä, joilla pääsis ajelehtimaan sen puiston sisällä menevässä joessa. Siellä oli kans soittajia ja laulajia aina välillä ja siellä tulikin sellanen Pochahontas fiilis kun siellä oli niitä sellaisia puito kun se "Kaarnamuori" ja sit sellasta harmonista musiikkia ympärillä. :P

Molemmat puistot on ihan kiven heiton päässä ja siis niin jotenki rauhottavia paikkoja, että myö ollaan siellä varmaan harvasepäivä tallustelemassa tai piknikillä. :)

Hannan kanssa yhteiselo on sujunut muitta mutkitta ja oon saanut samalla itelleni hiusmallin! :) Illalla katellaa aina välillä jotakin leffaa ja samalla saan hääriä Hannan hiusten parissa ja kokeilla juttuja.

Huomenna vielä vapaapäivä ja tarkotuksena oiskin mennä sinne metroasemalle, minkä ne löys. Tai se on Shanghain eteläinen rautatieasema, mikä on ikäänkuin ostoskeskus samalla. Ja sitten varmaan kanssa taas kuljeskellaan kaduilla ja napsitaan kuvia kaikesta mikä liikkuu tai..KAIKESTA! :D

Kuvia en jostai syystä saa tähän laitettua, ni laittelen vaikka huomenna sähköpostin kautta tänne kuvia. :)

Terveisiä kotiin ja kavereille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti